Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Vad är egentligen Försäkringskassans syfte?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression, PTSD, ångest, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan anser att jag kan ta ett normalt förekommande arbete och att jag inte är sjuk med minst en fjärdedel.

• • •

Att Försäkringskassan har en vision ”Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning” enligt deras hemsida är ett rent hån. Mitt liv vändes uppochner och inochut inom 2 månader när min fru plötsligt ville skilja sig och min kollega förolyckades framför ögonen på mig. Att då få veta att sånt innehåller livet och det är ingen anledning till sjukskrivning, känns otroligt kallt och helt tvärtemot deras vision.

När jag varit sjukskriven i 3 månader fick jag dessutom veta att företaget jag arbetade för hade gått i konkurs, så nu blev jag arbetslös och därför sa min handläggare att jag nu bedömdes mot hela arbetsmarknaden. När det går utför går det snabbt.

Mitt liv håller sakta på att vända, men det tar tid. Har/haft klippkort på psykakuten och min syster har vakat över mig som en hök och det är tack vare henne, och hennes ungar, jag står upp idag. När jag blev så deppad och full av ångest som jag var (och är ibland fortfarande) så äter jag inte, jag dricker inte. Så hos min syster fick jag tryggheten och hennes busiga ungar hjälper mig att le ibland. Det är kanske det som är Försäkringskassans vision – att andra ska ta hand om oss när livet tar en annan vändning för. De har inget ansvar utan anser att andra i samhället ska lösa deras arbete.

Jag har nu tappat allt förtroendet för att få stöd och hjälp av Försäkringskassan och funderar på vad deras syfte egentligen är. Vara nickedockor utan hjärna och statens indrivare?

/Olof

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: