Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hur jag än gör just nu känns det som att allt bara rämnar och förvärras”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
6 månader

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattning, ångest, sömnproblem

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Sparade pengar , lån av mina föräldrar och min sambo som får betala det mesta

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Försäkringskassan ansåg att jag inte var sjuk på så sätt att jag inte kunde arbeta. De ansåg att intyget inte tillräckligt styrkt, men vägrade klargöra för min läkare vad som saknades.

• • •

Jag använder mitt smeknamn jag fått av min sambo, Soffina, för min berättelse då det säger en del av hur min tillvaro numera är. Jag bor på soffan för jag klarar inte göra så mycket. Vårt hem är upp och ner då min sambo får jobba så mycket och sedan även ta hand om matlagning osv. Jag har försökt underlätta för honom genom att laga mat men i 95% av de tillfällena har det slutat med att brandlarmet gått eller jag på annat sätt förstört maten vi skulle äta och det innebär en merkostnad för oss som redan är hårt ansatta ekonomiskt på grund av att jag nekas sjukpenning.

Att nekas sjukpenning när livet inte fungerar för mig blir ett moment 22. Hur jag än gör just nu känns det som att allt bara rämnar och förvärras. Jag blir väldigt stressad över att vi kanske inte kan bo kvar och den stressen gör att jag blir sämre och förlänger min utmattning eftersom hjärnan ständigt ”jobbar” i stressen.

Jag har äntligen fått plats i en ”stress-skola” och vi hoppas att den ska hjälpa mig, för så här kan vi inte ha det längre. Jag är lyckligt lottad som har anhöriga som kan hjälpa mig och jag blir så ledsen när jag ser alla de som inte har det stödet av olika orsaker.

Det är så fel hur Försäkringskassan agerar. Jag vill bara bli frisk och det blir jag inte på grund av Försäkringskassans agerande.

 /”Soffina”Annons


%d bloggare gillar detta: