Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag förlorade gnistan och lusten när jag blev misstrodd och anklagad för att bara vara lat och hitta på”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
90 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
diskbråck som utvecklats till utmattning på grund av mina smärtor och sömnsvårigheter. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Blir försörjd av min sambo

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta i mitt ”lätta” arbete på förskolan, bara jag inte lyfter

• • •

Konsekvenserna är att jag förlorade gnistan och lusten när jag blev misstrodd och anklagad för att bara vara lat och hitta på. Och när jag envisades med att förklara så fick jag veta att jag dessutom var otrevlig och att jag inte skulle hota… Allt jag gjorde var att sakligt förklara vad man gör i mitt arbete och ifrågasatte hur de kan ta sig rätten att bedöma när de inte ens vet vad jag gör om dagarna på mitt arbete. Hotfull var jag knappast. Som utbildad förskolelärare är jag van att hålla känslorna för mig själv, oavsett nivå på dialogen.

Idag får min sambo dra ett tungt lass och vi försöker på alla sätt få ner våra kostnader. Jag går hos en sjukgymnast som försöker hjälpa mig och lyckas inte det, så kommer jag behöva stelopereras enligt läkaren då det här inte är mitt första diskbråck. Så jag är inte lat, jag arbetar aktivt på att bli bättre, men det blir svårt att ha råd med sjukgymnast mm när man har blivit av med sjukpenningen.

Vad jag tänker om Försäkringskassan och deras bemötande låter jag vara osagt då det inte lämpar sig i skrift, men jag är oerhört och djupt besviken. Blivit misstänksam och otrygg.

/Anonym

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: