Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Dagen efter valet och känslorna är på ytan för många. Inget är dock klart ännu och det återstår nog många samtal, förhandlingar innan vi har en regering på plats. Igen.

Om du eller någon du känner mår dåligt ber vi er ta kontakt med någon.
Eller ring en stödlinje eller liknande:
Mind Forum
Jourhavande medmänniska Telefon: 08-702 16 80 
Jourhavande präst: Ring 112 
Anhöriglinjen Telefon: 0200-23 95 00 
Kyrkans Jourtjänst Telefon: 031-80 06 50 
Mind Självmordslinjen Telefon: 901 01

Nu kanske vi alla behöver lte extra stöd och hjälp i tillvaron. Vi vill då påminna om gruppen (#116omdagenGRUPPEN – sjukpenning och Försälkringskassan) vi har på Facebook där det är fritt att hjälpa varandra och fråga på. Vi har bland annat en viktig regel och den känns extra viktigt nu i allt detta sköra – ingen politik eller smutskastning av andra personer (för sånt finns det andra grupper) Stöd, hjälp och tips. Då vår ork till tjafs är begränsad så är reglerna hårda. Bryter man dem åker man ur. Låt oss skapa en fristad där vi kan känna oss trygga och där vi får stöd av varandra.

Våra känslor är just nu som en tornado då det varit väldigt mycket för oss inför valet med att upplysa om er situation, få upplysning får politikerna, fråga ut dem och svara på frågor och bemöta många påståenden.

Vi kommer exempelvis fortsätta vår press på SD efter det att partiet gick ut i förra veckan med sin kravlista på över 100 punkter och där sjukförsäkringen enligt källor inte ens var med. Vi har mailat Julia Kronlid, vi har åtskilliga gånger frågat henne, Jimmie Åkesson och många fler politiker inom SD om besked, dementi eller bekräftelse. Och de har mött oss, och även flertalet andra, med en kompakt tystnad. De har inte ens rättat oss när vi gått ut stort och bemött varje argument de haft med den här nyheten om att de övergivit frågan för sjukförsäkring (och A-kassa) till de andra parterna för att kunna prioritera sina andra krav. Hade vi haft fel hade de rättat oss, de brukar inte tveka på den biten i vanliga fall. Men vi återkommer och vill inte måla något på väggen riktigt ännu. Vi förfasas bara över att partier och politiker ghostar obekväma frågor som berör allas vår grundtrygghet och deras löften till oss väljare. (hoppas att de får ändan ur vagnen och bemöter oss nu…när valet är över, för de är skyldiga att svara alla väljare).

Ta hand om varandra. Se fram emot det lilla i vardagen, andas och låt oss ta ett steg i taget tillsammans.

Ni ska ett otroligt stort tack för att ni finns.Annons


%d bloggare gillar detta: