Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Berätta – för det gör skillnad

Sjukförsäkringen handlar om människor och vår gemensamma grundtrygghet. Där vi alla borde vara lika mycket värda. Många av oss upplever dock att våra ord inte duger och att vi viftas undan som mindre betydelsefulla, mindre värdefulla, och att våra upplevelser av den utlovade tryggheten som svek förminskas till att vara en enskild människas bittra okunskap. Vi måste förändra det. Tillsammans kan vi påverka.

Målet med aktionen #116omdagen är att de ansvariga, allmänheten och alla andra ska få lära känna människorna bakom statistiken.
Genom att läsa berättelserna förstår man konsekvenserna dessa människor får i sina liv, hur det påverkar varje del av vardagen, såsom ekonomi, relationer, trygghet, självkänsla och mycket mer. Det är tydligt att dessa människor inte är enskilda fall med otur, utan att systemet inte fungerar.

Låt oss vända trenden och värdesätta vad människor berättar om sitt verkliga liv.
Låt oss våga möta dessa människor som haft oturen att drabbas av sjukdom eller skada.
Låt oss lära oss av varandra för att våga bygga något hållbart och mänskligt.Hittills har över 600 berättelser presenterats på vår hemsida/blogg.
Vi har även fått äran att presentera berättelser från de anhöriga (make/maka/sambo/partner, barn, släkting, kollega, vän mm), som berättar ur sin synvinkel. Ett otroligt viktigt perspektiv då ett avslag för en människa påverkar så många fler.

Har du fått avslag på sjukpenningen?
Berätta här eller så finns formuläret längst ner på sidan.

Är du anhörig/vän/kollega etc till någon som fått avslag på sjukpenningen?
Berätta här.

Har du fått en sk förvarning om ett kommande avslag?
Berätta här.Skicka in din berättelse till oss. Vi alla behöver läsa den.
Vi har gjort ett kryssformulär som förenklar för er, samt att man gärna kan avsluta med några meningar om hur det känns att få ett avslag. En del skriver längre, en del skriver bara något litet. En del orkar inte skriva alls utan för dem är kryssen tillräckligt. Alla berättelser räknas i det hela. Så även din.

Hos oss får du vara anonym.
Du behöver inte ha en bild.
Det ska kännas tryggt att berätta, för det är ett stort steg för många av oss.

Det är din berättelse, tillsammans med alla andras, som påverkar och upplyser i kampen för en trygg, mänsklig och rättssäker sjukförsäkring. Utan alla berättelser hade vi på #116omdagen aldrig nått fram på det sätt vi gjort till politiker, journalister, forskare och allmänheten. Vi är er oändligt tacksamma.

Vad gör vi med din berättelse och varför är den viktig?
Vi publicerar den på vår hemsida/bloggsida så att alla som vill kan läsa den, dela den och låta allmänhet mfl få läsa. Sedan så publicerar vi den på vår Facebooksida, på Instagram och på Twitter. Ibland producerar vi filmer där delar av berättelserna finns med.

Men vi ser även till att ansvariga politiker får ta del av berättelserna. Vi mailar dem även samlade till Försäkringskassans Generaldirektör och deras styrelse. Och självklart till alla som vill ta del. Berättelserna har även bidragit stort till Niklas Altermarks bok ”Avslagsmaskinen” (går att låna på biblioteket om man inte har råd att köpa).

Att berätta med dina ord, din upplevelse, är det som gör skillnad.
Du gör skillnad.


HÄR SKRIVER DU DIN BERÄTTELSE


Annons


%d bloggare gillar detta: