Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Det är en evighetsmaskin…”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019, 2020, 2021, 2022

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Jag har varit stadigt sjukskriven i ca 3 år nu. Söker ny period varje gång och får avslag varje gång. Har snart haft försörjningsstöd i 4 år pga avslag på sjukpenningen…

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Svår artros i båda knäna, rotatorcuffsyndrom i båda axlarna sen arbetsskada för 20 år sedan (som inte FK godkänner), hjärntrötthet, div värkproblematik i kroppen

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Jag har haft försörjningsstöd i 4 år i januari pga avslag

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Jag kan jobba 100 % på ett normalt förekommande arbete som finns på arbetsmarknaden där jag inte behöver lyfta tungt eller röra armarna i sidled eller upp och ner över midjan, jag ska kunna både stå och sitta, jag ska inte behöva fokusera eller koncentrera mig, jag ska kunna ta pauser när jag villl/behöver, jag ska inte behöva åka buss utan arbetet ska vara nära hemmet så mina knän klarar att gå dit… (jag bor i en liten by på landet)

• • •

Jag har skrivit en lång berättelse redan som jag lämnat här, men jag tänkte uppdatera lite.
Arbetsförmedlingen avsade sig mitt case 2018 med motivation att de inte kan göra mer för mig. Jag gör dock fortfarande aktivitetsrapportering varje månad för att skydda mitt SGI (sjukdomsgrundande inkomst).

Jag får alltså förlängd sjukskrivning ungefär var 6:e månad. Varje gång ansöker jag IGEN om sjukpenning. Det tar sedan 2-3 månader innan jag får avslag. Då ber jag om omprövning. Det tar en månad till och så får jag avslag igen. Då överklagar jag hos Förvaltningsrätten. Jag har fått de tre första sjukskrivningarna (2019+ 2st 2020) avslagna hos Förvaltningsrätten och jag har överklagat dem till Kammarrätten. Jag kommer göra det med alla, en efter en.

Jag har en sjukersättningsansökan hos Förvaltningsrätten (FR), och kanske 5 eller 6 sjukpenningsöverklaganden hos FR. Jag har ett sjukpenningsavslag som ska överklagas till FR nu, liksom en livränteansökan (som läkaren tyckte att jag borde få) som också ska överklagas.
På livränteansökan fick jag faktiskt ett jobbförslag baserat på att BARA mina axlar är skadade eftersom det är de som är arbetsskadan. Jag kan söka som mätaravläsare av el och vatten. Tycker de.

Då har jag mina knän, som de INTE räknar för de är inte arbetsskada, som jag ska gå i och ur en bil 40-50 gånger/dag på varje adress jag ska läsa av.

Jag frågade om Försäkringskassan menade att jag skulle ha ett arbete med överkroppen och ett annat med underkroppen…??? Och hur det skulle lösas då de anser att jag ska jobba 100 %. Med båda.

Sen har vi min hjärntrötthet, som Försäkringskassan anser att jag ska pausa när jag behöver. De pauserna tar jag nu när jag INTE jobbar, 1-2 st/dag om ca 1-2 timmar/st. Ska jag jobba 100 % och ta två pauser på två timmar styck på jobbet så måste ju min arbetstid förlängas med fyra timmar!?! Och då lär jag behövde en paus till. Det kommer ju sluta med att jag är på jobb 24 timmar om dygnet!!!

På mina avslag ändrar de hela tiden. De avslår för att de avslagit alla mina ansökningar innan. Jag skickar nästan med nya medicinska intyg på varje ny sjukpenningsanmälan. När de inte har tillräckligt på mina knän, fixar jag mer intyg på dem. Då avslår de med förklaring att mina axlar inte är utredda tillräckligt. Då nästa ansökan skickar jag med fler nya medicinska underlag på axlarna. Då avslår de och säger något om mina knän.

Och så håller jag på. Jag har en hel bananlåda med underlag sen 20 år tillbaka när jag skadade mina axlar på jobbet. Men de vill bara ha fler och fler nya medicinska underlag…
Det är en evighetsmaskin…

/ Annika Sköldekrans

%d bloggare gillar detta: