Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Min familj hjälper mig, men det är inte hållbart”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Sedan augusti 2019

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Kraftig psykisk ohälsa 

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Min familj hjälper mig. Men det är inte hållbart

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
För att jag står som delägare i en kennel. Den andre ägaren har fortsatt med sin verksamhet när jag gick in i väggen. Och för att mitt namn står med så anser Försäkringskassan mig arbetsför.

• • •Jag äger idag 3 små hundar. Som har försäkring på mitt autogiro och jag har handlar hundmat på dogman. Det anser Försäkringskassan har med denna kennel att göra och använder som stöd för sitt beslut. Hundarna måste ju kunna få mat och kunna gå bara försäkrade. Jag har kontakt med psykiatrin 3 gånger i månaden. För att de håller koll på mitt dåliga mående och att jag tar mina mediciner. Men det räcker inte enligt Försäkringskassan. Bevis på allt finnes . 

Jag trodde inte jag kunde må sämre än innan den blev indragen. Jag gråter, kan inte sova, kan inte äta, konstant diaree. Ångestattackerna knockar mig flera gånger per dygn.

Jag vågar inte vara ensam hemma. Jag klarar inte av att ta hand om mig själv. Får hjälp med att duscha, tvätta mina kläder osv.

Mina anhöriga lider ju också såklart. Dels genom att detta påverkar deras ekonomi och att de ser mig gå sönder i småbitar. De känner sig både maktlösa och hjälplösa.

Det är svårt för mig att skriva allt men det är så mycket mer och så mycket större. 

/Karin Annons


%d bloggare gillar detta: