Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag är så trött på alla blickar, alla antydningar, allt ifrågasättande”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, depression, ångest. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo försörjer mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta i ett arbete utan stress.

• • •

När jag nekades sjukpenningen av Försäkringskassan så hamnade jag djupare i min depression. Dessutom så kände jag mig även mer ifrågasatt av vänner och familj som tolkade det faktum att Försäkringskassan hade ju bedömt mig vara frisk och då inbillande jag mig väl bara. Att det inte syns på mig att jag är sjuk och mår dåligt är inget som räknas tydligen. Borde kanske gipsa in skallen?

Allt tillsammans gjorde, och gör, att jag mår sämre då jag nu undviker sociala kontakter och därmed den delen i min rehabplan som är viktig. Men jag är så trött på alla blickar, alla antydningar, allt ifrågasättande. Varför kan inte jag få vara sjuk och att omgivningen gläds åt mina framsteg, istället för att ifrågasätta mig och läkaren? Omgivningen som själva inte (ännu) har någon erfarenhet av dagens sjukförsäkringssystem tror helt uppenbart att Försäkringskassan som myndighet vet bäst. Bättre än läkarna.

Min sambo och jag funderar på att flytta nu i sommar. Byta ort. Få en nystart. Min sambo längtar till sina hemtrakter och där skulle vi få det billigare och hjälp med mycket av hans släkt. Och jag vill kunna leva utan att bli dömd så fort jag är på en promenad, är och handlar mat, unnar mig ett biobesök. Lite svårare för mig att få nytt arbete i det jag arbetar med idag, men det är inget som hindrar mig att hitta något annat – när jag är frisk igen. För frisk tänker jag bli oavsett vad andra tycks tro, för det är absolut ingen trevlig tillvaro att vara sjuk (idag).

/Anonym

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: