Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag finns inte ens i statistiken”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2017

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
5 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Eds, långvarig smärta pga nackskada på arbetet

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
alfa-kassa tills den tog slut, sedan mammas pension och nu fortfarande med hjälp av mina gamla föräldrar

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
ska stå till arbetsmarknadens förfogande för vanligt förekommande arbeten

• • •

Sjukskrevs för utbrändhet 2012, var med min dotter som skulle operera nageltrång – läkaren tog mitt blodtryck och sjukskrev mig direkt. Svår smärta efter en nackskada på arbetet -99 då jag ordinerades medicin och träning.
Nu tål jag inte medicinen längre, smärtan gjorde att jag inte kunde sova. Bästa träningen simning kan jag bara göra på sommaren ute, jag är allergisk mot klor och jod, även en hel del annat, atopiskt eksem.

Magen knyter sig, kan inte äta, lederna viker sig, är yr och ramlar.
Ett eget nageltrång på högerfoten kräver operation – jag har ingen känsel i foten
skickas till neurolog, som vill remittera vidare men jag orkar inte, mängder med infektioner, främst uvi, gör en koll av blåsan, den visar ingenting, gör även en rektoskopi. 
Har plötsligt dyslexi, kan verkligen inte läsa eller skriva, kör också vilse där jag varit med bilen många gånger, hittar inte.

Utbränd… svår smärta dygnet runt överallt särskilt nacken har svårt att hålla upp huvudet, min goa läkare slutar, över 70 år. 

Grön rehab.. läkeyoga mm .. alla som är med verkar må bättre av det och några pratar jag med, är social, men glömmer allt och ju mer yoga ju sämre blir jag. får ligga på golvet och göra rörelser- kan inte annars
alla statiska rörelser gör ont, armen når inte över axeln, orkar inte mer, ny läkare på vc, han vägrar hjälpa mig när jag säger att jag behöver hjälp för att jag har ont – så söker mig vidare, 

Blöder i massor, inga sår läker utan infektion, söker akut men får ingen hjälp, blir hänvisad till vc, vc hittar inget..
Jag har länge lagt ihop mina spretiga symtom, men flera läkare har sagt – vi behandlar det vi ser, vi letar inte orsak… fast jag tror att det är någonting som ligger bakom, om inte allt, så nästan.

En vän på grön rehab tipsar om EDS – jag har aldrig hört talas om det- men ingen lyssnar som vanligt, söker ny vc igen och äntligen får jag det jag väntat på- en diagnos, h eds dessutom då nackskadan.

Försäkringskassan menar då att jag inte längre är utbränd, fast symtomen överlappar varandra med eds, samt att eds inte är verifierat, vilket det är, samt att smärta inte räknas för det är inte påvisbart, att jag inte har migrän för att jag inte kräks, men jag har optiska villor, ljusblixtar, yrsel och illamående.

Kan periodvis knappt gå, behöver stöd hela tiden, får hjälp av sjukgymnast och arbetsterapeut.
Arbetsförmedlingen säger att jag inget har där att göra om jag inte kan arbeta, Försäkringskassan vidhåller att jag kan.

Har nu varit sjukskriven i tio år. Har problem med i stort sett allt, långsam och vinglig, glömmer, ramlar. Orkar oftast gå ur sängen, men inte alltid, blir liggande flera dagar ibland av utmattning.

att träffa folk gör mig oändligt trött
att inte ha egna pengar gör mig till en parasit, jag skulle sätta mig med min mugg utanför hemköp..
att inte ha egna pengar sliter sönder min familj
mina barn mår dåligt, mina föräldrar lider
jag finns inte ens i statistiken, utförsäkrade finns inte
gnagandet i magen har fortsatt, 

Försäkringskassan har gett mig psykiska och fysiska problem 
jag har fått diabetes – man kan få det av oro
tack försäkringskassan
hEDS och min nackskada kan inte botas
men ni gör det värre
ni talar om för mig att jag är värdelös

/ MajaAnnons


%d bloggare gillar detta: