Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan fick mig att känna mig som en lögnare”

Vilket år fick du avslag på sjukpenningen?
2017

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
efter 365 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
100% för utmattningssyndrom

Hur försörjer du dig nu?
Jag lever på min frus lön och lite besparingar.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De anser att jag kan arbeta inom ett normalt förekommande arbete och att det inte finns objektiva fynd i läkarintyget och det får mig att känna som att de tror att läkaren och jag ljuger.

• • •

Att arbeta som lärare är att ständigt utsättas för ljud och ljus. Stressen och känslan av att vara otillräcklig när man ser ungdomar vara i behov av hjälp tärde på mig och jag kämpade verkligen för att räcka till. När varningssignalerna med glömskhet och ilsket humör mm kom så blundade jag. Min fru tjatade på mig att gå till läkaren för hon kände inte igen sin man längre, och vi hamnade i konflikter allt oftare.

När jag en dag inte längre kom ihåg att jag var på väg till jobbet så insåg jag att något var fel. Nu följde en tid av läkarbesök, undersökningar och intyg till Försäkringskassan.

Efter ett år  fick jag ett brev i brevlådan, Försäkringskassan tyckte att jag kunde börja arbeta igen och det som stod intygen var ju bara mina ord och inget bevis på att jag verkligen hade det så svårt med minne och sömn och stora svårigheter att vistas i miljöer med flera människor.

Försäkringskassan fick mig att känna mig som en lögnare och vad läkaren än skrev så verkade de inte förstå. Jag kämpar fortfarande med sjukdomen, går på stressrehab och arbetsförmedlingen ansåg mig för sjuk så jag hamnade mellan stolarna och därför får vi försöka överleva på min frus inkomst och en del besparingar.

Men en dag ska jag tillbaka till mitt arbete som lärare. Förhoppningsvis snart, så att vi återigen kan unna oss biobesök med barnen och liknande.

/JohanAnnons


%d bloggare gillar detta: