Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

DIAGNOS: GRUBBLERI

Har du inte tid? Är det ointressant? Rädd? Tror du att det överdrivs? Ska bara…? Orkar du inte? Lyssnar du överhuvudtaget? Du kanske arbetar på myndigheten eller i riksdagen och är rädd att stöta dig med cheferna? Du kanske anser dig vara en frisk person? Du kanske bara tror, för du har ju hört?

Det finns många frågor kring tystnaden och vi förstår absolut att det kan vara svårt att förstå hur illa sjukförsäkringen faktiskt fungerar. Du är kanske inte sjuk idag och tycker att det inte är prioriterat att lyssna på oss som försöker berätta. Eller så tycker du att det verkar märkligt att vi klagar för de ansvariga har ju upprepade gånger försäkrat att nu är sjukförsäkringen tryggad.

Oavsett orsak så vill vi gärna berätta att vi inte heller valde sjukdom eller skada. Vi valde inte att straffas och bli fattiga. Vi valde inte att överbelasta våra anhöriga. Men nu är det så och vi undrar hur vi ska nå fram till er andra i riksdag, på Försäkringskassan och i övriga befolkningen. För vi behöver inte informeras mer om verkligheten, vi lever i den dagligen.

Löftesbrott är något dagsaktuellt som diskuteras dagligen,
men varför är det tyst kring sjukförsäkringen?Det som skrivs inom sjukförsäkringen cirkulerar mest bland andra drabbade. Andra grupper verkar tro att man blir smittad om man läser eller samtalar med oss. Men när ni inte lyssnar så är drabbar det oss igen, och igen. Vi puttas allt längre bort och värderas allt mindre. Vi avhumaniseras även av er och det påverkar vår hälsa negativt för vi är människor. Ingen vinner på det. Absolut ingen.

Snälla, säg hur ska vi nå fram till er?

Med vänlig hälsning,
några hundratusen nekade människorAnnons


%d bloggare gillar detta: