Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

DIAGNOS: RYGGRADSLÖS

Betänk vad en ryggrad gör för oss människor. Den stödjer kroppen och skyddar ryggmärgen som sänder ut meddelanden mellan hjärna och kropp. En väsentlig funktion för vår överlevnad och vår utveckling. Skulle vår ryggrad saknas skulle vi inte fungera så bra, vare sig fysiskt eller kognitativt.

I sjukförsäkringen saknas det ryggrad. På Försäkringskassan saknas det ryggrad, liksom i riksdagen. För där har meddelandena kring sjukförsäkringen inte gått fram uppenbarligen. Inte tillräckligt för att skicka ut meddelanden om genomgripande agerande i alla fall. Kanske tolkas meddelandena fel för de kan i alla fall slå sig för bröstet och komma med påståenden om rättssäkerhet och fungerande verksamheter. De kan även meddela att andra gör fel. Men meddelandena till dem funkar inte.

Den här ryggradslösheten visar sig även genom en oförmåga att förstå sitt uppdrag,
och där myndigheten hellre viker sig för populistiska styrningar.

Det här ger inget skydd och skapar inte stabilitet. Det uppfattas nog mest som en svaghet i sin yrkesstolthet, sin skyldighet och sitt uppdrag. Utan ryggrad så ligger myndigheten vid andras fötter och låter sig svepas med. För signalerna går inte fram att det gör ont, att det fel och att det är något som skadar även dem enormt på sikt.

Vi tänkte att ett recept till de ryggradslösa vore på sin plats, men med tanke på att de flesta apoteket idag nästan innehåller mer smink än mediciner, så kanske det blir att de köper mer sminka istället för att försöka ge sken av en friskhet. För det går ju att sminka det mesta. Men en ryggrad är svår att sminka dit. Då får de nog köpa något starkare, eller laga den ryggrad som nu är trasig.


När de ryggradslösa inte respekterar sitt uppdrag,
faller för populistiska målsättningar och besparingar mm
visar det på att ryggmärgen är skadad.

Operation ryggrad borde inledas omedelbart.Annons


%d bloggare gillar detta: