Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

DIAGNOS: Osynliga

I vilken debatt hörde du senast sjukförsäkringen debatteras? I vilken tidning läste du senast ett reportage, inte en debattartikel, som tog upp sjukförsäkringen ur ett granskande perspektiv?

Visst är det märkligt tyst från alla håll gällande sjukförsäkringen och hur Försäkringskassan agerar i densamma. Skulle det komma någon liten nyhet i någon kvällspress om någon som råkat illa ut, så kommer alla landets tidningar mm bombaderas avv pressmeddelanden från Försäkringskassan det stora fusket. Det kan inte vara en slump att så skett de senaste åren. Vi kan inte se något annat än att det är en medveten strategi att flytta fokuset till något som folk lätt förväxlar dessutom. Vet inte hur många diskussioner vi haft med personer som pratar om fusket i sjukförsäkringen och så visar det sig att de egentligen menar LSS.

Är även övrig media lurade
och tror att alla larmrapporter om sjukförsäkringen är överdrivna?

Att vi har en grundtrygghet som inte fungerar i samhället som drabbar så många människor är en stor katastrof. Vi har mängder av vittnesmål som alla påvisar samma systemfel om och om igen. Vi har numera även bevis för att rättssäkerheten är och har varit skandalöst dålig. Vi skriver är, för trots alla fagra ord ni hör, så kvarstår problemen – i verkligheten.Människor, inte siffror, blir av med sin ekonomiska trygghet, de förminskas och avhumaniseras och de hånas. Och i media ser vi absolut ingenting.

Nu kommer några säga att Uppdrag granskning hade ju en serie om sjukförsäkringen och Försäkringskassan. Ja det hade de. Som handlade om i stort sett en sak. Strandhäll och hennes sjuktal 9.0. En ytlig granskning förstår man om man inser att problemen är så mycket djupare och bredare än så. Vi beskrev tidigare faran i att tro att sjukförsäkringen brister i en punkt. Varken Strandhäll eller sjuktalen är kvar sedan 2018/19. Ändå fortsatte och fortsätter människor fara illa. Alltså så missade man väldigt många fallgropar.

Men vi undrar varför inga journalister eller reportrar vågar gräva i det här? Är det ovilja eller är det okunskap? Är det stopp i godkännandet? Varför granskar ni inte?

Vem som helst kan bli sjuk eller skadad och alla förtjänar att veta hur verkligheten ser ut. Att utredningar som påstås ha ordnat upp sjukförsäkringen inte ens är klara utan ska utredas igen, eller att dessa utredningar inte ens har med hela problematiken utan bara det som låg som grund för uppdraget. Där då utredningrna som tar åratal att genomföra bara sminkar över grisen och låter rättvisan springa gatlopp under tiden.I partiledardebatt efter partiledardebatt på TV hör vi samma ämnen om och om igen.
Är inte det respektlöst mot befolkningen att inte debattera ämnen som berör alla
och bredda informationen i samhället? Även sjukförsäkringen.

Varför är ni tysta media?Annons


%d bloggare gillar detta: