Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

DIAGNOS: BLÅST

Väderprognosen ser inte lovande ut för det svenska välmåendet. Det är oroliga tider som väntar med stiltje i utvecklande och tjocka dimmor som driver in. Ord som ”vänta och se” känns som en ständigt duggregn vilket bara ger en blöt klädsel, men inget till grödorna som behöver det. För att sprätta omkring i detta väder rekommenderas att man insveper sig i en värmespeglande aluminiumfilt som täcker från knopp till tå så inget läcker in. Även tjocka varma kängor brukar vara en klädsel som passar sammanhanget. Att ha torrt på fötterna är en grundläggande regel för att hålla sig frisk – och friska vill vi ju hålla oss oavsett väderlek.

Vi vill utfärda en stormvarning.
Det närmar sig en front av förnekelse, där ord viskas förföriskt i vinden
men slår som ispikar när de träffar sitt mål.

Håll er uppdaterade för utvecklingen innan ni beger er ut i förnekelsens virvelvindar.

Klimatet för samtal försvåras av de många flosklerna och fördomarna som har en tendens att sprida sig i fuktig väderlek, och man får se upp för spår av röta. Mögelsporer har en tendens att sakta förtära det bärande och hela konstruktionen riskerar en kollaps. Förebygg och motverka med ljus och värme.

Vid hård blåst uppkommer det lätt lokala virvelvindar som kan te sig förföriska, men som sveper med mycket i sin väg. Var förnuftig och ta tre djupa andetag och tid för eftertanke innan du tar steget ut. Du vet aldrig var du till slut hamnar, då virvelvindar har sin egen väg och dessutom en tendens att utvecklas och växa när den sveper med allt i sin väg. Om allt är blir märkligt tyst så befinner man sig troligen i stormens öga.

Låt oss tillsammans rida ut stormen.
Håll hårt i varandra och lita på att din egna förmåga.
Släpp inte taget för att låta dig svepas med,
det blir lätt en hiskelig kalldusch.Annons


%d bloggare gillar detta: