Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Det saknades objektiva fynd för min hjärntrötthet”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2017, 2018, 2019, 2020, 2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Nästan 6 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Sena effekter av virusencefalit

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Maken jobbade, fick genomföra en arbetsprövning via mitt arbete som visade ingen arbetsförmåga. Fick välja på avsked eller gå självmant med avgångsvederlag och avstå från tjänsteåren för att inte kunna få ny tjänst. Nu är jag inskriven på Arbetsförmedlingen, deltar i Introduktion till arbete sedan 2 veckor.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Det saknades objektiva fynd. Jag kan ta ett annat på arbetsmarknaden vanligt förekommande arbete.

• • •

Jag har blivit utredd på Neurorehab, de trodde inte jag skulle återfå mer än 25% arbetsförmåga sa de 2012. Men 2019 så sa samma person att han inte tordes berätta att jag aldrig skulle kunna arbeta igen, ens på 25%, pga den uttalade hjärntrötthet jag drabbats av.

Nu kämpar jag för att bli bättre, får bakslag då jag inte rår över min situation. Jag kan inte stänga ut olika intryck, har bland annat ljud- och ljusöverkänslighet. Vissa dagar blir jag åksjuk av att röra på mig. Jag glömmer bort saker hela tiden, så mycket energi går till planering och strategier för dagen. Allt detta gör mig mycket begränsad.

Maken sköter om i stort sett allt, dessutom är han min chaufför och följeslagare. Fått diagnos utmattningssyndrom efter avslagen.

/ Sjuk, inte latAnnons


%d bloggare gillar detta: