Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har så ont att jag har svårt att sova”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Avslag direkt på ansökan

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Diskbråck, sömnsvårigheter, smärtor. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Har lite sparade pengar än så länge

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta och att arbetsgivaren kan anpassa arbetsplatsen så att jag inte behöver lyfta, vrida eller på annat sätt anstränga ryggen.

• • •

När jag fick avslaget och läste motiveringen så blev det uppenbart att Försäkringskassan inte har någon som helst koll på vad en barnskötare gör om dagarna. Min läkare hade förvarnat mig, mina kollegor likaså, men ändå så blev det så makalöst horribelt tragikomiskt när jag läste motiveringen. Att jag har så ont att jag har svårt att sova var tydligen inget att bry sig om heller. Det fanns tabletter för sånt.

Jag är ändå glad att det bara är ett diskbråck som förhoppningsvis blir bättre snart. Läkaren var lite orolig då det nu är det tredje diskbråcket på 2 år jag har så vi inväntar magnetröntgen för att göra en bedömning om vidare åtgärder.

Jag verkligen älskar mitt jobb. Att få all den glädje som det innebär att arbeta med barn, men det är också otroligt slitit med lyft, konstiga ställningar och lite återhämtning på dagarna. Varken arbetsgivaren eller jag förstår hur arbetet skulle kunna anpassas så att jag inte använder ryggen.

/Emma

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: