#116omdagen

”Nya handläggaren avslog hans ansökan direkt”

Idag berättar Kim om sin sambo som 2018 fick avslag på sjukpenningen efter några månaders sjukskrivning för Karpaltunnel och de quervains syndrom i båda händerna. Nu har sambon fått depression, äter starka värktabletter för att klara att arbeta deltid och väntar på operationer.


Min sambo hade haft symtom i flera år och redan fått diagnosen karpaltunnel när vi träffades. Han var 22 då och symtomen kom och gick men förvärrades avsevärt när han började jobba på ett snabbmatställe, där vi träffades för första gången. Han började få väldigt ont och tappade saker, vilket inte är säkert när man arbetar med en grill och frityrolja på 180 grader. 

Han blev först beviljad sjukpenning någon månad, sedan fick han en ny handläggare som avslog nästkommande ansökan. Trots läkarintyg om 100% nedsatt arbetsförmåga. Handläggarens motivering var att han kan skaffa ett jobb där man inte behöver använda händerna.

I nuläget har han fått en depression och tvingar sig själv till att jobba deltid medan han äter starka värktabletter och väntar på operationer.

/Kim

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: