#116omdagen

”Har flertalet gånger haft svåra ångestattacker som resulterat i akutbesök på sjukhuset”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2022

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
PostCovid (Feber, förlamande orkeslöshet/trötthet, andningssvårigheter mm), ångest, depression. 100%

Hur försörjde/försörjer du dig vid avslaget?
Jag blir försörjd av min man (värsta känslan att behöva be om pengar)

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag är inte sjuk med minst en fjärdedel och kan därför utföra ett jobb.

• • •

Konsekvenserna av att bli nekad sjukpenning är att jag ”endast” blir fattigare och mer sjuk. Inte friskare. Tvärtom. Att inte kunna bidra, inte kunna ha någon kontroll över mitt egna liv är enormt frustrerande och stressande. Jag har flertalet gånger haft svåra ångestattacker som ibland t om resulterat i akutbesök på sjukhuset.

Min familj drabbas ju också då de känner sig lika maktlösa. Min man har försökt nå fram till min handläggare, men får till svar att de har beslutat och därmed har hen inget med ärendet att göra längre. Han liknar det med att få kalla handen med elchocker.

Har tonårsbarn så de förstår en hel del också, vilket är både en fördel och en nackdel. Nackdelen är att de börjar ifrågasätta hur samhället fungerar och om det är någon ide att bry sig. Fördelen är att de kan hjälpa min man så att han inte behöver kämpa själv. För det är han som kämpar. Jag orkar inte.

Det är verkligen så att man behöver vara frisk för att kunna vara sjuk (eller hur är det man säger? Min hjärna funkar inte som förr.)

/Annika

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: