Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Vem vill anställa mig som knappt kan gå eller tänka längre?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svår artros, kraft/känselbortfall i benen, utmattad, sömnsvårighet

Hur försörjer du dig nu?
Vet inte ännu, precis fått avslaget.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att mina besvär säkert är jobbiga men att de anser att jag ändå kan arbeta inom ett arbete som är sittande, utan lyft och utan att jag behöver använda kognitiva förmåga.

• • •

Jag har arbetat hela mitt liv och har 3 år kvar till ålderspensionen. Min kropp har under många år sakta slitits ner av mitt arbete som byggare. Att jag ska söka ett nytt jobb och dessutom få det, med min skadade kropp och med bara några år kvar i arbetslivet känns inte helt troligt. Vem skulle vilja anställa en gammal man som knappt kan gå och som inte kan tänka vettigt längre?

Har alltid varit lyckligt lottad med att ha en pigg och lättlärd hjärna, men nu med all smärta så kom svårigheterna att sova och då slutade även hjärnan att funka till min stora sorg. Min fru finner det både roande och oroande då det händer mycket konstigt, många galna saker men även farliga saker såsom att glömma kastruller på spisen mm. Jag vill bara ha lite lugn och ro nu så att jag kan få läka lite och komma tillbaka några år. Jag vill avsluta mitt yrkesliv på mitt sätt, det vill säga jobba till sista dagen.

/Krille

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: