Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Del 2 karensutredningen: SD överger de sjuka, trots ord och löften


I torsdags så hade socialförsäkringsutskottet ett sammanträde där ansvariga ministern Anna Tenje (M) kallats in för att förklara det här med att utredningen om karensavdraget lades ner.

Statsrådet Anna Tenje fick svara på frågor från ledamöterna i utskottet och sedan skedde en omröstning (tyvärr inte officiell) kring två initiativyrkanden från Socialdemokraterna respektive Vänsterpartiet om att den statliga utredningen skulle få återuppta sitt arbete. Bakgrunden till varför den lades ner och på vilka grunder finns bland annat i vårt inlägg här.

I dessa omröstningar så nu röstade SD, M, L och KD ner förslagen från S och V.

Därmed så sker det inget nytt under solen.
Karensavdragsutredningen som tillsattes av S-regeringen hamnar i sophinken och den nya utredningen av Anna Tenje fortsätter vilket är en fingervisning om vad vi kommer se framöver. Enligt Anna Tenje ska nya utredningen vid karensavdraget även ”bara” omfatta vårdpersonal.

Det vi vet nu är att SD INTE står på vår sida och de skramlar med tomma tunnor för att lura sina väljare.
Så ni som har röstat SD – vi beklagar men ni är utnyttjade.


Vi har ju länge misstänkt detta och åkt på hård kritik från vissa håll när vi framfört våra farhågor. Men vi har inte gjort det för att vara taskiga, utan för att med fakta visa att de som tror på ord och fagra löften inte ska tro förrän de sett agerande , för fallet kan bli hårt. Vi såg det med S när det tog över 2014 och vi såg samma sak upprepas nu med SD.

Sånt här agerande är inte bra för någons trovärdighet. Och att medvetet utnyttja er tillvaro och förtvivlan för att fiska röster till sin egna makt för att sedan vända er ryggen är något vi känner starkt förakt för.

Vi läste om nyheten här: https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/politik/nytt-nej-till-fortsatt-karensutredning/%d bloggare gillar detta: