Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag mådde vidrigt vid avslaget och ännu sämre efteråt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression, PTSD. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo tar största delen, jag har just nu 50% lön.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det finns arbeten utan stress, utan plötsliga händelser, utan höga ljud.

• • •

Jag mådde vidrigt vid avslaget och ännu sämre efteråt. Det är sjukt hur Försäkringskassan kan få agera så här och använda sig av maktmissbruk på den här nivån.

Men jag blir också arg på alla de politiker som inte förstår vad som sker, utan tror på att allt är som det är bestämt. Jag var med vid en demonstration där några politiker kom ut och pratade med oss och då hörde jag en av dem upprepa gällt att läkarna måste skriva bättre intyg. Att ens envist tro att det är felet då har man inte fattat något. Mycket skrämmande att dessa oinsatta skrivbordspolitiker ska bestämma när de inte har någon insikt alls i de riktiga problemen.

Efter mina diskussioner med Försäkringskassan hade jag malts ner till att tro att jag var helt dum i huvudet och jag hade fel i allt, jag bara inbillade mig. När jag läst alla berättelser här, och deltagit i demonstrationen, så vet jag nu att jag är långt ifrån ensam och det är inte mig det är fel på. Mitt förstånd är det inget fel på, det är värre för andra som inte vill veta. Det är inte jag som är sjuk i huvudet och det känns hysteriskt dråpligt att tänka så.

/Erik

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: