Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Avslaget slog undan benen på mig, så nu är vägen tillbaka tyngre”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, ångest, sömnsvårigheter, smärtor, utmattning. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo försörjer mig

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är sjuk alls. Att det inte finns medicinsk förklaring till mina nedsättningar och att jag därför kan arbeta.


Min tillvaro brakade fullständigt vid avslaget. Att jag har en sjukdom som inte syns utanpå gör den inte mindre närvarande i min kropp för det. Att Försäkringskassan vill ha medicinska bevis för sjukdomar som det idag inte finns ta-på-bevis för ännu är en skam. Tänk om 10-15 år när forskningen kanske kommit fram till vissa saker och bevisar att dessa sjukdomar finns på riktigt, trots få fysiska bevis, och inte bara i vår fantasi som Försäkringskassan antyder. Ska Försäkringskassan då ge oss rätt retroaktivt och ersätta oss för de kränkningar och livskonskevenser som nu sker på grund av deras oförmåga och vilja till att förstå människokroppen och arbetsförmåga? För deras motivering idag handlar inte om arbetsförmågan på riktigt, utan visar mer på att de inte innehar kunskapen eller viljan att ens försöka förstå.

Min sambo känner ett enormt ansvar just nu och det tynger honom otroligt och jag är orolig att även han kommer att bli sjuk snart, utbränd av stressen att ensam stå för försörjning mm. Är det så vi vill att samhället ska fungera? Som jag ser det blir det en merkostnad och skapar bara en otrygghet, en ovilja att finnas där och dra sitt strå till stacken. För om man inte får tillbaka när man ger, så ger man upp och går man vidare.

Jag har nyligen gått ut läkarutbildningen, fått jobb och förstår nu varför mina kollegor är så slutkörda, frustrerade och uppgivna. Jag har nu fått ångest och sömnsvårigheter för att jag (min kropp) sviker dem och kämpar verkligen för att kunna återgå till arbetet. Men avslaget slog undan benen på mig så nu är vägen tillbaka tyngre.

/Eva

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: