Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag är tydligen för ung för att vara så sjuk”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Ett halvår

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattning, migrän dagligen, ryggsmärtor, känselbortfall i ben.

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Sparade pengar än så länge.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Jag är enligt Försäkringskassan inte sjuk med minst en fjärdedel, trots mina besvär som de kallar det jag är sjukskriven för. Intyget dög för att ge avslag men ansågs inte styrka det min läkare intygat.

• • •

Jag är tydligen för ung för att vara så sjuk som jag är just nu. Tog lång tid innan ens läkaren tog mig på allvar och då hade jag fått ta med mig min sambo som stöd för att verkligen påpeka att min huvudvärk måste vara något mer och att all den här värken jag kände hade gjort mig helt utmattad och sömnlös.

Att inte bli trodd var fruktansvärt och när jag sedan äntligen fick hjälp och allt kom igång med att finna fel, då slog Försäkringskassan till med att misstro och ifrågasätta och förminska min tillvaro. Att de ens antydde att jag hittade på fick mig att bryta ihop fullständigt. Vilken hemsk upplevelse allt blev igen.

Nu har jag en otroligt stöttande sambo och hon kämpar verkligen med näbbar och klor för att klara vår försörjning och hjälpa mig. Sakta börjar vi kunna se en röd tråd i mitt mående och tillsammans med vården har vi kanske hittat orsaken. Bland annat är min nacke (och rygg) är instabil och blev det troligen efter en fallolycka för ca 2 år sedan när vi klättrade. Men mina besvär kommer nu.

Nu kämpar vi på och jag har överlämnat allt med Försäkringskassan till min sambo och min pappa som kan lite sånt där. Jag fokuserar på mitt mående och rehab så att jag kan avlasta dem så snart som möjligt.

 /Emmi

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: