Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Orken att komma ur sängen ökade absolut inte av att bli nekad sjukpenning.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
75% för diskbråck och utmattningsdepression

Hur försörjer du dig nu?
25% sjukersättning för fibromyalgin, men resten av de 75% inget. Har sambo…

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De säger att de förstår mina svårigheter, men anser att jag kan arbeta ändå om jag undviker lyft, lång tid stående och vridningar mm.

• • •

Att arbeta som barnskötare innebär många lyft och konstiga vinklar och vridningar av kroppen. Därför så trodde jag att det var min fibromyalgi som gjorde så fruktansvärt ont en period, men när jag fick sämre känsel i foten och svårt att kontrollera hur jag satte ner foten mm så insåg jag att jag behövde en läkare. Efter röntgen såg vi att jag hade två diskbråck i ländryggen som låg och klämde mot nerverna.

Jag inväntar nu en operation som troligen blir en steloperation, men trots det så säger Försäkringskassan att de anser att jag kan arbeta. Av läkaren hör jag att en steloperation kräver lång återhämtning och jag är nu rädd för vad det innebär.

Tillvaron är allt annat än munter och då jag gått med smärtor så länge är min kropp och psyket dessutom helt slut nu. Jag kryssade i höga poäng för depression och ångest och jag fick en förklaring till den uteblivna lusten för att hitta på saker. Orken att komma ur sängen ökade absolut inte av att inte få sjukpenning.

/”Lina”

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: