Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Varför skulle jag straffas av Försäkringskassan också?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Ångest, PTSD, depression, social fobi, utmattningssyndrom. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo försörjer mig samt att vi får låna pengar av våra föräldrar.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är tillräckligt sjuk, men att mitt normalt förekommande arbete (som jag ska söka enligt dem) ska inte innehålla ljud, ingen stress, ingen kognitativ påfrestning eller interaktion med andra människor.

• • •

När jag fick avslaget så blev hela min tillvaro som ett stort svart slukhål i en feberdröm. Min sambo tog över kontakten med Försäkringskassan för annars hade jag nog blivit anmäld för hot, utpressning och mycket mer. Jag bara grät, var alldeles uppgiven, förbannad, ångestladdad och min depression förvärrades rejält. Varför skulle jag nu straffas av Försäkringskassan också? Räckte det inte med att jag varit med om en galning som förföljt mig och hotat mig?

Min familj försökte kontakta handläggaren, men om hen svarade så avfärdade hen dem snabbt. Sambons pappa är psykolog, inte min dock, och mycket kunnig i området med bland annat PTSD och försökte komplettera med fakta kring hur människor påverkas av att förföljas av någon såsom jag blivit. Men Försäkringskassan var iskalla och sa att det inte tillförde något till ärendet och att om vi var missnöjda kunde överklaga beslutet. Jag var inte heller deras ”bekymmer” längre eftersom de ansåg mig tillräckligt frisk för att arbeta. Det fanns ingen som helst tendens till att försöka lösa situationen, utan de gjorde verkligen en ”hands-off” och släppte mig som om jag vore pestsmittad.

Vi har nyligen skickat in för överklagan, men hyser inga större förhoppningar. Jag är så tacksam över mina anhöriga som verkligen finns där när samhället brister i så många led.

/Lina

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: