#116omdagen

Tack Ångestförbundet för att ni publicerar berättelserna

För ett tag sedan blev #116omdagen kontaktade av Ångestförbundet som ville publicera några av era berättelser i deras tidning. Nu har vi fått resultatet och det känns så otroligt bra att era berättelser når ut i flera kanaler och medier.

Detta är ett fantastiskt exempel på kraften i att dela våra erfarenheter och kämpa mot stigmatiseringen av mentala hälsoproblem. Genom att öppet prata om våra känslor och upplevelser kan vi visa för andra att de inte är ensamma i sin kamp och att det finns hjälp att få.

Vi vill tacka Ångestförbundet för att de valde att inkludera era berättelser i deras tidning och för att de fortsätter att arbeta för att öka medvetenheten kring ångest och andra mentala hälsoproblem. Vi hoppas att detta samarbete kommer att inspirera fler att våga dela sina erfarenheter och kämpa tillsammans för att främja mental hälsa.

Era berättelser gör skillnad.

Vi har i och med att Ångestförbundet valt ut era berättelser till sin tidning här ytterligare ett bevis för att när ni berättar så lyssnar människor och många vill hjälpa till på olika sätt.

Era ord är viktiga. De påverkar och bidrar till förbättringar och upplysning.

Vissa kallar personliga berättelser för anekdotisk bevisföring. Det påstås vara något otillförlitligt. Något som ska tas med en nypa salt. Försäkringskassan gör något liknande och kallar den sjukes berättelse för subjektiv, och behandlar den som något de måste bortse från. Inte lita på.

Att lägga vikten vid objektivitet, procentsatser och statistik är ett sätt distansera sig till människan. Att inte bli personligt involverad. Något som gör det möjligt att genomföra beslut som påverkar människors liv mycket negativt, utan att själv riskera bli känslomässigt påverkad. Det kallas också avhumanisering.

Vi vet att så inte är fallet, men många försöker fortfarande påstå sånt.

Vi behöver lära känna de 116 om dagen för att kunna få till en hållbar förändring. Ett tryggt sjukförsäkringssystem. Det är syftet med denna aktion och därför är det utmärkt att berättelser sprids så mycket som möjligt.

Tack Ångestförbundet för att ni lyfter det här!%d bloggare gillar detta: