#116omdagen

”Läkarna sa att jag kunde förvärra symtomen om jag arbetade”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Frusen skuldra. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Tillsvidaretjänst undersköterska

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Efter 6 månader bedömer Försäkringskassan arbetsförmåga för hela arbetsmarknaden. Så Försäkringskassan bedömde att jag inte fick fortsatt sjukpenning, trots att läkare sa att jag kommer bli bra och kunna fortsätta arbeta på min tillsvidare tjänst som undersköterska. Försäkringskassan tyckte att jag skulle säga upp min tjänst och jobba som telefonförsäljare eller svara i telefon på ett nytt arbete, för jag hade ju andra armen som jag kunde använda. 

• • •

Jag valde att gå tillbaka till min tillsvidare tjänst. Jag skulle inte ens kunna sälja vatten i öknen, jag är inte en försäljare och hur lätt är det att få arbete inom ett område man helt saknar utbildning eller arbetslivserfarenhet inom. Skulle jag bli arbetslös, säga upp min tjänst för en åkomma som jag skulle bli frisk ifrån?

Problemet var att ingen läkare kunde säga vilket datum jag skulle kunna återgå till min tjänst och inte fanns det något hinder för att använda andra armen. Frusen skuldra kan ta lång tid.

Läkarna sa att jag kunde förvärra symtomen om jag arbetade, men jag hade inget val kändes det som. Detta hände 2018 och som tur är blev jag inte sämre. Vissa dagar hade jag otroligt ont efter jobbet och sov kl 19.

Om jag ändå hade fått deltidssjukskrivning en tid och sakta återvänt till arbetet, men jag var ju indirekt tvungen att kasta mig rakt in i fysiskt arbete. 

/ Uska

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: