#116omdagen

”Är fortfarande sjukskriven men utan ersättning från Försäkringskassan.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?:
2022

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?:
550 dagar, fortfarande sjukskriven

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?:
Recividerande Depression ospecifierad medelsvår och PTSD

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig? :
75%, 100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?:
Afa förmån i 180 dagar och ekonomiskt bistånd

Om avslaget var för en tid sedan, hur försörjer du dig nu?:
Sista utbetalning av afa förmån nu i mars 2023 och ekonomiskt bistånd, därefter bara ekonomiskt bistånd.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?:
Motiverar efter bara 1 sjukintyg som har skikats in av en oseriös läkare som har träffat mig bara 1 ggr av hela min sjukperiod och utlåtande av två vikarier, en som har aldrig träffat mig och en som har träffat mig 1 ggr eftesom de andra läkare inte var i tjänst. Allt detta hände sedan maj månad 2022 t o m juni 2022

• • •


Långtidssjukskriven sedan år 2018 på grund av svår depression och PTSD med flera inläggningar på allmänpsykiatri med bland annat medicin behandling, ECT behandling × 2 serier 8 behandlingar var serie och rTMS behandling, vilka har orsakat stora bestående skador på mitt minne och kognitiva skador som inte går att få tillbaka längre. Även andra kognitiva behandlingar har inte hjälpt mycket i mitt fall. Det har blivit mer skador än hjälp.

Och efter alla dessa år med samma problematik så har en läkare, som träffat mig för första gången år 2022 bedömt att jag ska ut i arbete 25% efter en långtidssjukskrivning vilket jag försökte bestrida på plats, eftersom man börjar med en arbetsträning först efter att man varit lång tid borta från ett arbete. Det ville han inte godkänna.

Det blev i stället en tjafs kring mig och läkaren, så jag anmälde honom till patientnämnden. Han skulle ändå sluta arbeta där så han var väldigt oseriös kring mina rättigheter vilka skulle underlätta mer för mig i min situation än det han gjorde, friskförklarade mig på 25%.

Sedan dess har eländet börjat och nu är eländet bara värre och värre för varje dag. De såg inte till mina rättigheter och vilket var lättare för mig att försöka klara av så att man utan påfrestning , vilket jag inte klarar av längre, skuĺle kanske återvända till arbetet.

Efter hans bedömning har Försäkringskassan utförsäkrat mig, och även om jag blev fortsatt sjukskriven av nästa läkare på heltid igen så vill inte Försäkringskassan godkänna det. Utan Försäkringskassan har bestämt sig för att lyssna på den förra läkaren, även om det är flertal läkare som tyckt annorlunda än honom om min situation.

Nu är allting i förvaltningsrätten så vi får se vad de bedömer. Och så småningom kommer jag också bli uppsagd från mitt nuvarande arbete eftersom jag inte kan återvända till mitt yrke på grund av mina svårigheter och skador.

Är helt snurrig i huvudet, vet inte vart jag befinner mig, facket och mitt förra PO (Personliga Ombud) har också vilselett mig i min fråga, så jag har ”nollad” SGI fick jag reda på i dag. Kaos. Vet inte hur det här kommer sluta. Är fortfarande sjukskriven utan ersättning från Försäkringskassan.


/ Anonym

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: