#116omdagen

”Försäkringskassan tror att jag ljuger”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
1 augusti 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2,5 år på heltid. Jag fick arbetsträna efter 10 månader men fick avbryta efter några månader. De ställde för höga krav på mig och det var inte anpassat längre. Blev ett riktigt jobb och jag klarade inte pressen.

Ett halvår senare så ville jag prova arbetsträna igen, men blev nekad gång på gång av Försäkringskassan. Fick inget vettigt svar varför. Efter ett halvår till så gjorde jag AFU och blev utförsäkrad efter det.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Min läkare vill sjukskriva mig för icke organisk Hypersomni, utmattningssyndrom och ångest/depression. På 100%.

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd. Arbetstränar på 25% genom kommunen. Kommer knappt igenom det.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan säger att läkarnas intyg överensstämmer inte med AFUn. De säger att det inte finns något bevis på att jag är så trött som jag säger.  Grejen är att jag klarar 1-2 timmar och fungerar normalt. Men jag får betala väldigt dyrt för det och sova 10-15 timmar om dygnet. Jag har tagit alla prover i 6 års tid, läkarna kan inte hitta något fel. Det är där Hypersomnin kommer in, det är i princip en uteslutnings diagnos, som ME. Forskarna vet väldigt lite om Idiopatisk Hypersomni. Så AFU är en väldigt dålig utredning för de typ av sjukdomar.

• • •

Fick ett brev och samtal från Försäkringskassan att de nekar mig sjukpenning. Varför? Jo, de säger att de tror att jag ljuger om min trötthet, att jag ljuger för mina läkare. För deras test, som är en timme långt och där de kollar hur min kropp mår och min intelligens, säger att jag fungerar bra. Det spelar ingen roll att jag säger att jag fick ont i huvudet och fick sova 15 timmar efter, det finns inget bevis på de.

Jag ljuger tydligen om att ha Hypersomni och jag vill bara vara sjukskriven. Jag älskar att dra runt hemma, leva på andras skattepengar och inte göra ett skit. Jag sover inte alls 15 timmar om dygnet och jag mår prima. Jag ska jobba 100%. (ironi)

Tack Försäkringskassan för att ni hjälper mig att må bättre, som att jag inte mår dåligt nog över min hälsa och att inte kunna jobba. Att inte kunna försörja mig själv och att vara självständig.

Tack för att ni finns där när min hälsa sviktar och hjälper mig tillbaka till arbetslivet.

Tack för att ni sparkar på de som redan ligger ner.

/ Paulina

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: