#116omdagen

”Försäkringskassan ifrågasätter diagnosen specialistläkarna satt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME. Hypermobilitetssyndrom. Nociplastisk smärtstörning. Signalbearbetningsstörning. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag saknar helt inkomst. Har ingen försörjning. Min sambo försörjer mig. Om denne lämnar mig blir jag förmodligen hemlös.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan säger att vem som helst kan gå till läkaren och säga vad som helst.  Försäkringskassan anser att det saknas objektiva fynd och att läkarna inte verifierar min utsaga genom observationer. Försäkringskassan ifrågasätter specialistläkarnas diagnos och har reducerat ned det till att läkarna anser att jag har ME.

• • •

Mitt hälsotillstånd har förvärrats oerhört mycket under tiden jag har varit sjukskriven. I januari kunde jag jobba kanske 25% i en oerhört anpassad anställning. Jag kunde gå och cykla. Nu kan jag inte jobba alls. Jag kan inte gå och jag kan inte cykla. Mitt stora dagsmål är att orka borsta tänderna. När jag är som värst orkar jag inte äta. Att tugga maten är för jobbigt. Och Försäkringskassan säger att jag kan jobba heltid!

När jag blev kommunicerad drog min läkare och vårdcentralen sig undan. De vill inte planera mot sjukskrivning i och med att det inte är någon idé, när Försäkringskassan har bestämt sig. Bytte vårdcentral. Fick samma besked där.

I och med att jag är friskskriven så gills inte mitt läkarintyg och jag måste aktivt söka arbete på Arbetsförmedlingen.

Jag står utan sjukpenning. Utan vårdcentral. Utan läkare. Utan möjlighet att ta hand om min hälsa för all min kraft går åt till Försäkringskassan. Är detta ett värdigt liv jag lever? 

/ Acke

#Acke

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: