#116omdagen

”Jag är helt knäckt som människa”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2 1/2 månad

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, fibromyalgi, nu även ångest och artroser som orsakar kronisk smärta, mångårig hög stress både privat och arbete. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lånar pengar

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Saknas logiska fynd som överensstämmer med det läkaren skriver och jag säger.

• • •

Jag har haft i ett års tid haft buksmärtor som inte går att fina orsaker till, med största sannolikhet stressrelaterat, men det går inte att bevisa. 
I och med att jag blev arbetslös har inget runtomkring mig betydelse för Försäkringskassan. Utbildning, social faktorer (har son med stora svårigheter pga bla autism), tidigare arbeten eller erfarenhet, spelar ingen roll, utan jag ska enligt Försäkringskassan klara ett arbete som i princip inte kräver något och är avskärmat. (Att såna arbeten inte finns har heller ingen betydelse.)

Jag är helt knäckt som människa. Det känns som att jag straffas för att jag förlorade mitt arbete i samband med en konkurs. Och kraven för sjukpenning är därmed helt omänskliga. Jag försöker ständigt ta nya tag, men min livslust försvinner i takt med att uppförsbacken blir tyngre och tyngre och skulderna som jag tar för att överleva växer.

Jag har nu börjat på rehab på smärt- och stressklinik men fått vibbar att min sjukskrivning troligen avslås igen, då jag tidigare fått avslag tidigare.
Jag vet inte hur jag ska bli frisk samtidigt som min försörjning är borta och oron och ångesten kväver mig. Min kropp reagerar på stressen med högt blodtryck, hög puls och kraftigare smärta. Har ständigt signaler på som skickar ut aj aj aj, fått mediciner mot nervsmärta 

/Maria

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: