#116omdagen

”Handläggaren ansåg att inget nytt inkommit, trots ny diagnos och utredning”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019, 2020

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
18 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, ME, whiplash, endometrios, artros. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Genom sparade pengar som nu är slut

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett anpassat arbete.

• • •

Jag har varit långtidssjukskriven i många år för flertalet sjukdomar!

Plötsligt fick jag en ny handläggare som bad mig göra en AFU som påvisade att jag hade ingen aktivitetsförmåga, trots pauser! Ändå så avslog hon sjukpenningen. Läkarna på AFU’n trodde att eftersom jag var så dålig, så var jag där för att få en bedömning för sjukersättning.

Jag var borta från Försäkringskassan i och med detta och blev åter igen sjukskriven i början av december. Intyg ansåg Försäkringskassan var för lika de som jag fick avslag för i april.

Jag är arbetslös i botten och då gör man hårdare bedömningar förklarade handläggaren, och man kan aldrig få godkänt för sånt som tidigare blivit avslag på, påstod hon.

Mitt i allt detta blev min ME diagnos klar hos Bragées och jag fick medelsvår ME på papper. Den diagnos lade läkaren till på intyget som hon skickade in för att tillföra något på grund av avslaget.

Efter det satte handläggaren sig med en FMR och de kom fram till att jag borde lämna in ett läkarutlåtande för ett utbyte till sjukersättning. I samma veva byttes handläggaren ut för hon slutade och en ny kom in.

Jag fick dåliga vibbar direkt. Jag skickade in läkarintyg daterat fram till sista maj, ett läkarutlåtande som läkaren fick drygt en vecka på sig att skriva och som inte var det bästa, men står ändå klart och tydligt att jag aldrig kommer kunna jobba mer i någon omfattning. Jag skickade även med utredningen Bragée gjort, där var väldigt mycket generellt om sjukdomen. I fredags skulle den nya handläggaren åter igen samtala med en FMR och sedan skulle jag få besked, trodde jag 

 Idag ringde hon och det blev åter igen avslag – trots ny diagnos och utredningen jag skickade med där det framgår att en ME-sjuk i den grad jag är, är mestadels hemma och har behov att lägga sig mitt på dagen osv. Trots nya diagnosen och underlaget från utredningen ansåg handläggaren att inget nytt framkommit.

Jag orkar snart inte med något mer. Ensamstående med ett barn hemma och utan pengar i tre månader redan, kan säga mina sparpengar är slut. 

Hur fasen ska man få Försäkringskassan att inse att jag är sjuk? Jag har alltså förutom ME (medelsvår), fibromyalgi, whiplash skada, endometrios, artros i hela ryggen och knäna, diskbråck m.m 

 /Anonym

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: