ANHÖRIG BERÄTTAR
Idag berättar en förtvivlad anhörig till en kvinna som fick utmattningssyndrom sommaren 2019 och blev nekad sjukpenning från början av år 2020.
En kvinna 50 år fick utmattningssyndrom sommaren 2019. Hon som knappt varit sjukskriven under alla år. Hjärtat slog ojämnt och hon fick medicin mot det samt blev sjukskriven för utmattningssyndrom.
Hon som haft sån energi förut. Hon var helt sjukskriven först. Provade 25% arbete efter ett tag. Ville börja jobba då hon inte fått någon ersättning på 3 månader. Fick efter nyår svar från Försäkringskassan att ingen ersättning utbetalas för de sista månaderna.
Hon och hennes man har låglöneyrken. Hennes man har opererat fötterna 26 gånger efter medfödd missbildning. Han har ständig värk och går och väntar på att eventuellt operera bort en fot för att slippa smärtan.
Nu får han ta extrapass på jobbet för att få in lite pengar. De har inte råd att han opererar sig nu, då den lilla buffert av sparade pengar de hade nu minskar fort. De hade sparat pengar i 15 år till en resa som de skulle göra med familjen när hon fyllt 50 år. Pengarna hon fick av anhöriga i födelsedagspresent ryker också nu.
De har 2 tonårsbarn, varav den ena har mått psykiskt dåligt på grund av mobbning. Hur ska hon kunna bli frisk? Det här tär på hela familjen och hennes anhöriga.
Hur kan en läkare från Försäkringskassan avgöra att hon inte är sjuk? En människa hon aldrig träffat. Försäkringskassan dömer ut en läkare som ställt diagnos. Hur kan man behandla en familj i Sverige på det här viset? Vad ska de göra när pengarna är slut?
/Förtvivlad anhörig
Bild: Pixabay