#116omdagen

”Har försökt gå tillbaka och arbetat 2 gånger på 25%, men misslyckades totalt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2020

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
5,5 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, depression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vet inte, på min familj

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kunde ta ett normalt förekommande arbete men bara det inte var fysiskt tungt och var lite koncentration.

• • •

Har varit sjukskriven sedan augusti 2014. Har försökt gått tillbaka och arbeta 2 gånger på 25%, men misslyckades totalt.

Under åren som har gått så har jag bytt 4 handläggare utan att någon meddelat mig detta. Har märkt det när jag har försökt nå Försäkringskassan, eller när jag fått något papper från Försäkringskassan.

Mars 2019 fick jag veta att Försäkringskassan ville göra en arbetsförmågeutredning på mig och att jag kunde bli kallad med kort varsel. Blev stressad, fick ångest, blev orolig mm. Men månaderna gick och först i november blev jag kallad på utredning.

Tyckte det var jätteintressant, för läkaren jag fick träffa hade mycket bra att komma med, sånt som ingen har hjälpt mig med. Sedan fick jag träffa en sjukgymnast, arbetsterapeut och en psykolog.

Läkaren som hade gjort utredningen ringde mig i december för att återkoppla. Han talade om att jag hade påvisat alla symtomer till utmattningssyndrom och depression. Men att psykologen och arbetsterapeut hade bedömt olika på psykiska delen, men med läkarens bedömning så blev mina besvär måttliga begränsningar.

Och nu tänkte jag att nu kan jag få hjälp, såsom jag har velat ha i 5,5 år. Men nej då, jag får istället en förvarning från Försäkringskassan som vill avslå min sjukskrivning. De har bedömt att jag inte kan jobba som stödassistent, men att jag kan ta ett normalt förekommande arbete som inte är fysiskt tungt och inte innehåller koncentration.

Men inte nog med det. När jag begär att få en motivering på Försäkringskassan beslut får jag med ett utdrag från min journal. Och där har Försäkringskassan lagt in sina egna värderingar och dragit sina egna beslut. När jag frågar honom om det här, och säger att skriver alla som du i mina journaler, så förstår jag att ni tycker att jag är frisk.
Så min arbetsgivare sa upp mig från mitt arbete på personliga skäl. 

När jag och Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen träffades innan avslaget, så var Arbetsförmedlingen väldigt frågande mot Försäkringskassan vad ett normalt förekommande arbete är. Och Arbetsförmedlingen kan inte hjälpa mig på något sätt, hade jag kommit dit för några år sedan så hade jag kunna få hjälp.

Så nu står jag här efter 5,5 år sjukskrivning. Utan A-Kassa för hos dem räknar man bara 5 år tillbaka, utan hjälp från Arbetsförmedlingen, min gamla arbetsgivaren och ingen hjälp från Försäkringskassan. 

Mår skit, har ännu svårare att sova, mer ångest, oro, stressad över ekonomin. Kroppen är som ett vrak.

/Anonym

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: