#116omdagen

”Läkarintyget var för dåligt skrivet”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Ca 6 månader

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Jag har många sjukdomar (me, fibromyalgi, artros, whiplash osv) men första läkaren skrev helt fel och andra läkare förstod inte riktigt svenska och ingenting av journalanteckningar och Försäkringskassan godkände inte min sjukskrivning på 25%

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
25%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Blev tvungen att avbryta och jobba heltid.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Läkarintyget var dåligt skrivet och fick inte tag på någon läkare och VC-chefen sa att jag ska bara överklaga

• • •

Jag har många sjukdomar och kämpat och slitit. Får nya problem hela tiden. Bad läkare att sjukskriva mig på 25% innan utredningen blir klar av mina nya problem, men fick inte träffa läkaren utan bara telefonsamtal. Då blev allt fel och han skrev mycket felaktiga saker i intyget utan utredningar. Fick inte gå till vårdcentralen och fick bara prata med koordinator. Försäkringskassan godkände inte hans intyg. Då kom en ny läkare och fattade ingenting av journalanteckningar och vägrade sjukskriva mig. 

Jag blev less och tog kontakt med chefen och hon blev arg och sa att jag får överklaga beslutet själv. Jag gjorde det, men det blev inget och jag förlorade 6-7 månader 25% sjukpenning. Det kommer nya läkare hela tiden och de vill inte lägga tid och läsa patientens journal eller bakgrund och därför skriver dåliga läkarintyg eller vägrar och sjukskriva patienterna, särskilt om man är en sån som kämpar för att hålla sig på fötterna.

Jag har blivit väldigt dåligt behandlad av många läkare och inget av mina problem är utrett fortfarande. Därför jag är hundra procent säkert att det är viktigt vad läkarna skriver.

/ Anna%d bloggare gillar detta: