#116omdagen

”Jag vill inget hellre än att få vara frisk och kunna jobba och ha energi över till annat.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
4 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME, 100%

Hur försörjer du dig nu?
25% inkomst

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag kan ta ett jobb som inte kräver någon psykiskt eller fysisk uthållighet 

• • •

Har varit en hemsk tid efter avslaget. Fått hjälp av en kurator att överklaga då jag inte orkade göra det själv på grund av min stora utmattning.

Skrivit in mig på Arbetsförmedlingen, men orkar inte söka jobb eller a-kassa ännu. Efter 2 timmar på jobbet går jag hem och sover för att gå upp igen dagen efter. När helgen kommer är jag helt sängbunden. Har fått värre värk i kroppen.

Handläggaren på Försäkringskassan sa, då jag ifrågasatte varför jag inte får arbetsträna, att jag blir ju inte bättre. Nu har jag väntat i 1 och en halv månad på besked om jag får 75% ersättning. Blir det avslag får jag bara 25% inkomst. Det är omöjligt att leva på. Den här ovisshet om inkomst mitt i allt annat är fruktansvärd.

I höstas gjorde jag en arbetsförmågeutredning där deras läkare skrev att jag kommer behöva lång rehab i långsam takt, men det struntade handläggaren i. Blev sämre av den utredningen, då jag gjorde för mycket.

På bilden här har Marianne PEM (ansträngningsutlöst försämring), efter att ha varit 25% på jobbet 2 dagar i rad. Ena ögat svullet, yr, illamående, ont överallt. Bortdomnad i halva kroppen. Benen som gelé. På profilbilden ligger hon på arbetet då hon inte orkar inte stå.
Från 2018.

Nu har jag turen att ha en bra arbetsplats. Jag får vila när jag behöver och jag gör enklare arbetsuppgifter i min takt. Men är oftast illamående och yr. Hade jag fått börja arbetsträna efter så lång sjukskrivning utan pressen och otrevliga kommentarer från handläggaren från Försäkringskassan hade det nog gått bättre.

Jag vill inget hellre än att få vara frisk och kunna jobba och ha energi över till annat. Som det är idag tar jag mig iväg och sitter/vilar på jobbet för att sen vara sängbunden resten av dygnet.

Att inte bli trodd av Försäkringskassan trots läkarintyg med mera är en hemskt känsla. Min läkare, och även min kurator, har ringt Försäkringskassans handläggare och sagt åt henne att hon tolkat intygen helt felaktigt och även försökt förtydliga så att hon skulle förstå.

/Marianne 

Bild: Mariannes egna

%d bloggare gillar detta: