#116omdagen

Min bror har varit utan socialt skyddsnät i 4 år nu – och det fortsätter…

Idag berättar Niklas Lindh om sin bror som har ME/CFS, sömnapné och Beschtrevs, och som förlorade sin SGI år 2018 och sedan dess varit utan sjukpenning.

• • •

Förvaltningsrätten har återigen avslagit min brors överklagande för att få sjukpenning för sin Beschtrevs, ME/CFS, sömnapné. De hävdar att han inte via sjukintyg bevisat att han har mindre än 25% arbetsförmåga, trots alla läkarintyg, utredning på (Bragée) ME kliniken. Även arbetsförmedlingen skriver att de anser han för sjuk att söka jobb.

Det är fan inte klokt, våra myndigheter struntar helt i honom!
4e året utan något socialt skyddsnät, noll inkomst, att inte bli trodd.

Överklagan till förvaltningsrätten tog alltså över ett år från det att den skickades in till rätten, innan dom överhuvudtaget tog upp hans ärende. Innan dess har Försäkringskassan avslagit den, så det är i flera steg han får vänta varenda gång. Försäkringskassans läkare har inte ens träffat honom heller.

Hur tror ni det påverkar en persons självkänsla och psyke?
En gift 2 barnsfar till tonåringar…

Det behövs som vanligt att någon media belyser och tar upp kampen för en person, som annars står helt ensam mot våra myndigheters sjuka jakt att spara pengar, utan en tanke på personen det drabbar (och alla närstående).

Flera överklaganden till ingen nytta, trots intyg som säger att arbetsförmågan är NOLL!
Senaste överklagandet tar de inte ens upp närmste 12-18 månaderna, för det är ”kö” och de har tydligen för många ärenden framför brorsans. Vad han skall leva på fram tills dess, är det ingen som kan svara på.

Utförsäkrad, sjuk, och helt nonchalerad (116: Niklas använde betydligt kraftfullare ord som vi absolut står bakom, men en del kan ta illa upp av) av våra myndigheter dessutom…
Är inte Sverige underbart så säg?

Hur skulle du klara dej utan någon som helst inkomst, och vara för sjuk för att ta ett arbete?
ME – En djävulsk sjukdom, som inte syns på utsidan.

28 Jan 2022 fick han alltså avslag igen från förvaltningsrätten, så han har börjat om från ruta ett igen, och måste gå igenom samma skit. Förhoppningsvis får han hjälp av en jurist, då det har avgjorts fall till ME sjukas fördel nyligen.
Håll tummarna!

Jag startade en insamling via gofundme ovetandes om att brorsan hade en insändare på gång, den som vill kan söka på ”Brother sick in ME – CFS – Gets no help” om man vill vara med och hjälpa med en slant?

Den 9:e April fick brorsan in denna insändare i GP, där han själv berättar om hur han mår. Ni hittar berättelsen här:
http://www.gp.se/1.69467970

/ Niklas Lindh

Bild: Privat

%d bloggare gillar detta: