#116omdagen

”Nu blir jag fattig och kränkt av Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
utmattningsdepression, ångest. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sambon försörjer mig

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete utan stress, utan moment där jag behöver fatta snabba beslut och där jag kan vila vid behov.

• • •

Jag jobbar inom vården. Det har varit en situation senaste tiden som jag tror få inser vidden av. Jag och mina kollegor har slitit och kämpat, ständigt med känslan av att inte räcka till. Att behöva se hur vi måste välja att sätta människor i behov av hjälp på väntlistan, gör ont i varje cell av kroppen. Det är så fel! Jag orkade inte med den pressen och den otillräcklighet jag kände, det spelade ingen roll om jag jobbade 24/7. Jag hade ändå inte räckt till.

Nu ligger jag bara och gråter av utmattning och ledsamhet över allt som hänt. Varför ska det vara så här? Pandemin satte ”bara” pricken över i:et, fick den sista droppen att rinna över. Maktlösheten över min situation är megastor, men jag älskar verkligen mitt yrke. Jag har valt det utifrån vad jag vill med mitt liv. Jag vill hjälpa andra. Och nu blir jag fattig och kränkt av Försäkringskassan för att jag ville arbeta och verkligen utföra mitt arbete. Jag är så arg på Försäkringskassan och för att de glömt sitt uppdrag.

/arga uskan

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: