#116omdagen

”Hoppas jag hinner bli frisk innan vi förlorar vårt hem.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, stress, ångest. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Blir försörjd av maken.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag hittar på, för det finns inga medicinska bevis för att jag är sjuk.

• • •

Jag är så arg, så trött, så utmattad och vet inte vad jag ska göra nu. Läkaren kan ju inte vara hemma hos mig och se när jag inte fungerar i vardagen. Han kan inte se att när jag berättar om att jag sätter in soppåsen i frysen, häller kaffet i blomman eller bara kryper ihop i ett hörn när jag måste iväg på något.

Har arbetat i drygt 25 år nu och aldrig tidigare varit sjuk. Att den berömda väggen var på gång har både jag och min man sett, men vi tänkte att det går över med lite semester, vila och julledighet. Därför var vi obetänksamma och åkte iväg på en solsemester i höstas, vi tänkte att jag skulle bli bättre av sol och lata dagar. Men inte ens det eller efterföljare julledighet hjälpte och pengarna resan kostade hade vi behövt nu när jag inte längre får sjukpenning.

Jag känner mig så utlämnad och maktlös. Hur bevisar jag att det jag säger är sant? Måste läkaren bo hos oss några dagar för att kunna observera vad både jag och min man kan intyga? För Försäkringskassan godkänner inte heller min mans förklaringar och observationer, bara en läkares och denne finns i vår vardag.

Nu kämpar vi på. Inser alltmer att vi inte kan lita på att få hjälp någonstans ifrån. Hoppas jag hinner bli frisk innan vi förlorar vårt hem.

/”Sanna”

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: