#116omdagen

”Min gravid sambo försörjer mig”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Ångest, PTSD, utmattning, sömnsvårigheter. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo försörjer mig och våra föräldrar hjälper till.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är sjuk tillräckligt mycket och att jag kan arbeta i ett vanligt arbete utan stress, intryck och ljud.

• • •

Min sambo är gravid och vi ska få vårt första barn inom 2 månader. Och här är jag, helt utmattad och utfattig. Jag kan inte vara det stöd jag vill och borde. Jag är mer en belastning för henne (känner jag). Vid avslaget så blev jag ännu sämre i mitt mående.

Är van att bita ihop. Mina trauman har följt mig ett par år, men just nu är jag i en riktigt dålig period för att det dök upp vissa påminnelser om den gången jag råkade illa ut och allt överöste mig igen. Min psykolog blev så vansinnigt arg när jag fick avslaget att hon försökt prata med Försäkringskassan och den handläggare jag hade då. Hon sa att de verkade överhuvudtaget inte lyssna, utan körde på med sina standardsvar. Hon var inte ens säker på att det var en människa på andra sidan tråden, som hon uttryckte det, då svaren inte riktigt passade med hennes frågor. Handläggaren svarade på något annat.

Nu tar jag och min sambo en dag i taget och jag försöker fokusera på min sambo, hennes mående och barnet vi bägge längtar efter. Men inom min gnager det ändå hur vi ska ha råd nu när jag nekas ekonomisk hjälp av myndigheterna. Tur att vi har våra föräldrar.

/Eric

  

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: