#116omdagen

”Hur klarar man sitt liv med noll kronor i inkomst? ”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Sedan 050119

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Svår fibromyalgi och sedan även Ankronolyserande Spondylit

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Har sedan avslaget 22/12-20 har jag inget. Är inskriven på Arbetsförmedlingen, men allt står stilla där med. 

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?:
Försäkringskassan tar hänsyn till mina svårigheter, men anser att jag kan ta ett ”normalt förekommande arbete” om det inte är tungt eller stressigt.

• • •

Allt började när jag fått min yngste son 2003. Började med gallsten (ca 4ggr/v från nov-april.) Efter det började min värk i kroppen tillta.

Efter några år fick jag komma till smärtrehab,där konstaterades svår fibromyalgi. Men jag sa till familjen, det är något annat oxå. Det gick ytterligare flera år och värken i lederna blev värre och värre. När min yngste son var i 10 års åldern började även han få ont, då främst i ryggen. Han utreddes och fick diagnos barnreumatism. Då blev även jag mer ”kollad” och efter besök hos Reumatologen stod det klart. Även jag har HLA-B27, med antigen, fick magnetröntgen på ryggen och jag har Ankronolyserande Spondylit, reumatisk inflammatorisk sjukdom. Blir sämre och sämre i mina leder.

Får senare komma på AFU (3 timmar fördelat på 2 dagar). Klarade med nöd och näppe halva utredningen, skakade i hela kroppen efter övningarna. Grundat på de 3 timmarna (på två dagar alltså) grundade Försäkringskassan sitt avslag på. 

Jag tar mig knappt ur sängen på morgonen, har medicinen på sängbordet som jag tar och sen måste jag vänta tills de har börjat verka.

Hade dessutom en infarkt för några år sedan, äter såklart mediciner för det oxå, så länge jag nu kan lösa ut dem. Efter utförsäkringen har jag blivit deprimerad och fått panikångest, hur klarar man sitt liv med noll kronor i inkomst? Dessutom pressen och stressen att söka och rapportera in jobb varje månad.

De jobb jag sökt har jag förstås fått ett nej på. Jag skulle aldrig anställa mig själv faktiskt. Multisjuk i 16 år så vem anställer mig? Mina läkare, samt fysioterapeut, har haft önskan om sjukersättning på mig i flera år, för de vet att jag blir inte bättre. 


Artrosen växer tydligt i mina leder och värken blir ännu mer påfrestande.

Har inte ens skrivit detta själv, för det klarar jag inte.

Och nu stressen att bli ”frisk” från mina kroniska sjukdomar för att göra som samhället vill. Arbeta tills du stupar. Nej usch vilket samhälle vi lever i. Bara de rika har det gott så de struntar i oss.

/Miafred





%d bloggare gillar detta: