#116omdagen

”Min man försörjer mig. Han är pensionär.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
90 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Diskbråck, kotkompressioner, kroniskt smärta, nervpåverkan, sömnproblem, utmattning, depression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min man försörjer mig. Han är pensionär.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta i ett arbete där jag inte behöver stå eller sitta längre perioder och där jag kan vila vid behov.

• • •

Trodde verkligen att samhället skulle ta hand om en när man slitit i hela sitt liv och när kroppen nu visar sina skador av allt det. Jag var arbetslös vid avslaget från Försäkringskassan på grund av Corona. Jag var vid tillfället städerska och det blev en mindre efterfrågan på privatstädning – enligt chefen.

Under hela mitt liv har jag alltid kunnat hitta nytt arbete, provat nya yrken för att jag varit nyfiken. Men min kropp orkar inte längre med allt tungt. Min rygg är helt trasig och jag får allt svårare att fungera. Plötsligt kan ett ben vika sig, en arm domna osv. Jag väntar på operation av diskbråcket som orsakar en del av dessa problem men nu har operationen skjutits upp 3 gånger och det känns bara tungt.

Jag är 62 år och funderar nu på att ta ut ålderspensionen i förtid, för jag orkar inte längre slåss mot Försäkringskassan. Min depression som kom med avslaget från Försäkringskassan blir allt djupare i att hela tiden påminnas och aldrig få lugn och ro till att fokusera på min egna läkning.

/Anonym

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: