#116omdagen

”Ibland känns det som att Försäkringskassan vill att man ska bli mer sjuk.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?:
2023

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?:
Lite mer än 90 dagar

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?:
Utmattning, ångest, depression

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig? :
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?:
Fick snällt gå tillbaka till jobbet. Måste ha en inkomst. Har ingen annan som kan försörja mig.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?:
”Vi har gjort en samlad bedömning och anser inte att arbetsförmågan är nedsatt med 25% så du kan arbeta på ditt vanliga jobb heltid.”

• • •


Jag blev sjukskriven för utmattning första gången 2019. Var då hemma 4 månader men sedan fick jag börja med upptrappning. Försäkringskassan bråkade då med för de tyckte jag skulle trappa upp snabbare. Jag blev aldrig helt återställd efter denna utmattning.

I början på förra året sa min kollega upp sig. Så jag blev helt ensam på biblioteket (jobbar som bibliotekarie på gymnasiet). Det gjordes ingen riskanalys. 1500 elever 120 lärare.

Mitt uppdrag är att arbeta utåt mot eleverna med lektioner i källkritik, infosökning och bokprat. Sedan ska det dagliga arbetet skötas i bibblan. Jag signalerad för min chef att det inte funkar och att jag behöver hjälp i bibblan. Fick inget gehör för detta. Så tillslut sa kroppen ifrån i december.

Blev sjukskriven och började kampen mot Försäkringskassan. Min handläggare ringde mig och hade en dryg ton och ifrågasatte allt så jag fick inte förklara ordentligt.

Skickade in en förtydligan men fick ändå avslag. Avslaget kom klockan 23 tisdag den 18april. På torsdagen skulle jag vara tillbaka på jobbet på heltid. Så nu har jag börjat arbeta heltid och försöker att bara överleva.

Har stängt av alla känslor och har satt på mig en mask för att hålla mig uppe. Min depression har blivit mycket värre och min utmattning har gått tillbaka flera steg. Hade velat trappa upp och få chansen att läka. Just nu känns det som att det aldrig kommer blir bra. Kommer aldrig få bli frisk. Ibland känns det som att försäkringskassan vill att man ska bli mer sjuk.


/ Emmelie%d bloggare gillar detta: