#116omdagen

”Hur ska jag kunna bevisa det min psykolog bedömt?”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression (har återkommande depressioner). 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo står för försörjningen

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina ”besvär” kan utföra ett normalt förkommande arbete där jag inte behöver ha krav på mig, inte behöva tänka och jag kan gå undan vid behov.

• • •

Jag fick avslaget förra månaden och nu först börjar jag känna att trycket över mig lättar så att jag kan resa mig ur sängen. Jag blev alltså helt utslagen vid avslaget. Jag bara låg. Ingen kraft. Och mitt i allt detta så skulle jag tydligen bevisa att det min läkare redan intygat, undersökt och remitterat mig vidare för, var tillräckligt för en sjukskrivning.

Som deprimerad kände jag att det fanns inget jag kunde göra, jag kände mig ju redan värdelös och helt förtvivlad. Orka liksom. Om det inte dög när en välrenommerad psykolog skriver ett utförligt sjukintyg om varför jag behöver vara sjukskriven några månader på grund av behandling, så vet jag inte hur jag skulle kunna bevisa det bättre. Hur skulle jag kunna bevisa något bättre än min psykolog som har åratal av utbildning och erfarenhet?

Och det här med att jag ska hitta ett nytt arbete är ju helt horribelt. Jag har redan, trots min utbildning, svårt att få arbete då min sjukdomshistoria med de återkommande depressionerna ligger mig i fatet. Vilken arbetsgivare vågar satsa på någon som kanske blir sjuk ett par månader helt plötsligt? Innan vi har fått ordning på medicinering och arbetat med alla trauma, så är jag inte en stabil arbetstagare och det vet arbetsgivarna. Och jag kan inte ljuga eller tiga om en sån viktig sak.

/Anna

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: