Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Genom inskickade berättelser synliggörs systemfel i sjukförsäkringen

Sjukförsäkringen behandlas som en no-go zon av politiken och alla ansvariga, så vi alla som har möjligheten bör ifrågasätta den tystnaden. #116omdagen är väldigt förbannade, minst sagt, över att alla de människor som under senaste åren, och även i detta nu, har fått många och ofta livslånga, konsekvenser i livet på grund av att vi har ett trygghetssystem som inte fungerar.

I media har vi under åren fått se hur de sjuka och skadade utmålats som några enskilda fall, några som inte förstår hur komplext systemet är. Vi undrar hur många sk enskilda fall det behövs för att påvisa ett stort systemfel? Räcker det med de över 322 475 avslagen/indragen som skett under åren 2015-2021? Hur många fler ska behöva drabbas?

Klicka på den ruta som bäst stämmer in på dig och utifrån vilket perspektiv du vill berätta.
Du kommer då till en sida med ett formulär där vi ställer några frågor och du sedan får skriva en egen text om din situation.

#116omdagen tar emot berättelser från de som nekats sjukpenning och sedan publiceras dessa på hemsidan här, Facebook, Twitter och Instragram. De skickas även till berörda politiker och ansvariga på Försäkringskassan samt till andra som kan vara av intresse att upplysa. Genom dessa berättelser så har medvetandet faktiskt, hur omöjligt det än tycka vara att tro när man ser hur lite som händer, börjat infinna sig – hos en del politiker åtminstone.

Läs vad människorna som befinner sig i sjukförsäkringens kafkavärld upplever, hur deras liv påverkas och hur deras anhöriga i många fall får dra en dubbel börda (med risk för konsekvenser även för dem). Läs deras berättelser, dela gärna dem vidare och hjälp oss alla att få igång en debatt. För alla förtjänar en trygg, rättssäker och mänsklig sjukförsäkring.

Vi måste börja se människorna bakom siffrorna. De är viktiga. Deras berättelser otroligt viktiga och orden blir vittnesmål som ingen borde se bort ifrån.

Och glöm inte:
Vem som helst kan drabbas av sjukdom eller skada. Man väljer inte det.

Här kan du läsa mer om oss som står bakom aktionenAnnons


%d bloggare gillar detta: