Sjukförsäkringen behandlas som en no-go zon och det är något #116omdagen inte kan acceptera
för varje dag så drabbas mängder av människor av systemfelen och deras berättelser förtjänas att höras.

Här kan du läsa deras berättelser, skicka in din egna berättelse om du själv är drabbad eller känner någon som nekats sjukpenning.
Dela också berättelserna så hjälps vi åt att belysa problemen för fler.

Skicka in din berättelse till oss. Den är viktig!

#116omdagen tar emot och publicerar berättelser från er som nekats sjukpenning och sedan publiceras dessa på hemsidan här, på Facebook, Twitter och Instagram.

Berättelserna skickas även till berörda politiker och ansvariga på Försäkringskassan, samt till andra som kan vara av intresse att upplysa. Berättelserna har även bidragit till den otroligt viktiga boken ”Avslagsmaskinen” skriven av Niklas Altermark.

Genom era berättelser så har medvetandet faktiskt, hur omöjligt det än tycka vara att tro när man ser hur lite som händer, börjat infinna sig – hos en del politiker åtminstone. Vad som nu sker med nya Tidö-regeringen är dock inte upplyftande och vi skulle därför ha mycket hjälp av aktuella berättelser så att vi kan bevisa vad som sker

Klicka på den ruta som bäst stämmer in på dig och utifrån vilket perspektiv du vill berätta.
Du kommer då till en sida med ett formulär där vi ställer några frågor och du sedan får skriva en egen text om din situation.


Sjukförsäkringen behandlas som en no-go zon av media, politiken och alla ansvariga, så vi alla, som har möjligheten och orken, bör ifrågasätta den tystnaden.

#116omdagen är väldigt förbannade, minst sagt, över att alla de människor som under senaste åren, och även i detta nu, har fått många och ofta livslånga, konsekvenser i livet på grund av att vi har ett trygghetssystem som inte fungerar.

I media har vi under åren fått se hur de sjuka och skadade utmålats som några enskilda fall, några som inte förstår hur komplext systemet är. Vi undrar hur många så kallade enskilda fall det behövs för att påvisa ett stort systemfel?

Här kan du läsa mer om oss som står bakom aktionen. Vi är själva sjuka och i beroendeställning av Försäkringskassan. Helt vanliga människor alltså, som är rädda om vår anonymitet av förklarliga skäl.

Och glöm inte:
Vem som helst kan drabbas av sjukdom eller skada. Man väljer inte det.